Teknik

xVis är en webbapplikation som har tre ”lager”. Ett databaslager (SQL Server), ett logiklager (källkoden, skriven i .NET) och ett gränssnittslager.

Gränssnittslagret bygger på HTML, CSS och Javascript, och det kan du i stor utsträckning påverka själv, genom temafunktionaliteten. xVis använder, och stöder, modern teknik. Du bör bygga gränsnittet mot besökare i senaste HTML versionen (5), senaste CSS versionen (3).

På serversidan är det Windows som gäller, 2003, 2008, 2008 R2 eller 2012. Virtuell eller vanlig server, 32 eller 64 bitar, det spelar ingen roll. Du behöver faktiskt inte ens ha en server. En fullt normal kontors pc klarar att agera server till xVis utan problem. XP, Windows 7, Windows 8 eller 8.1 fungerar och givetvis kan den vara virtuell. Vi säljer just sådana paketlösningar, där du får allt skickat till dig, installerat och klart.
En serverinstallation ger oftast bättre säkerhet, eftersom det där sannolikt finns bättre möjligheter till backup. Numer, med xVis 5 finns dock enklare möjligheter till backup av systemet, så backup kan skötas även på en arbetsstation.

Som klient till xVis behöver du en webbläsare. Du använder den webbläsare du vill, på det operativsystem du vill, men vi rekommenderar starkt att någon av de moderna används i uppdaterade versioner. Javascript behöver tillåtas.

Läs mer om besökssystemets systemkrav.